Ik kreeg altijd de vraag waarom ik zo boos keek. Nu dokter Just Hofmans mijn fronsrimpel heeft behandeld, zie ik er veel vriendelijker uit. Super!


- Marja, 31 jaar

MEEST GESTELDE VRAGEN BOTOX® & FILLERS

1Wat is Botox®?
Botox® is de merknaam van het Botuline Toxine type A en wordt ingezet als middel tegen rimpels. Botox® blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, dit remt de spierbeweging die rimpels veroorzaakt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig en is het effect van de behandeling uitgewerkt.
2Is een behandeling met Botuline Toxine veilig?
Deze behandeling is zeer veilig en het wordt al meer dan 30 jaar in de geneeskunde gebruikt. Botuline Toxine werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam.
3Wat zijn de mogelijke risico's en bijwerkingen van Botox®?
Bij een Botox® behandeling zien wij bij Hofmans Cosmetics nagenoeg geen bijwerkingen. In uitzonderlijke gevallen kunt u in de eerste week na de behandeling last hebben van een beurse/blauwe plek waar geprikt is of een wat stijf/zwaar gevoel op de wenkbrauwen. Deze bijwerkingen zijn na een paar dagen weer verdwenen. Het kan ook voorkomen dat de Botuline Toxine op de ene plek sneller werkt dan de andere plek. Hierdoor kan het soms voorkomen dat het resultaat er in de eerste 2-3 dagen niet gelijkmatig uitziet. De oorzaak voor het verschillend ‘inwerken’ van Botox® is niet goed te verklaren.
4Ben ik toonbaar na de behandeling?
Na de behandeling kun je direct weer aan de slag en goed voor de dag komen. De Botox® behandeling brengt over het algemeen geen bijwerkingen met zich mee. Incidenteel kan het voorkomen dat er een klein blauw plekje ontstaat dat na enkele dagen weer wegtrekt. 2 weken na de behandeling kom je op controle en bespreken we het resultaat.
5Is Botox® ook voor mannen geschikt?
Jazeker. Botox® is niet meer alleen iets voor vrouwen. ook als man wil je er immers goed blijven uitzien als je ouder wordt.Wist u dat botox® ook heel goed helpt tegen migraine, en overmatig zweten?
6Is de behandeling pijnlijk?
De meeste mensen ervaren de behandeling niet als pijnlijk. Er is daarom ook geen huid verdoving nodig.Wij behandelen met de laagst mogelijke hoeveelheid Botox® om een natuurlijk resultaat te krijgen. Het inspuiten van de vloeistof gebeurt met een heel dun naaldje. De injecties voelen slechts licht prikkelend aan.Een behandeling (inclusief intake gesprek) duurt gemiddeld tussen de 15 minuten en een half uur.
7Hoe lang duurt de behandeling met Botuline Toxine?
De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Indien je eerst een intake gesprek hebt, reken er dan op dat het ongeveer een half uurtje in beslag neemt.
8Wanneer is het effect van Botuline Toxine zichtbaar?
Twee tot vier dagen na behandeling begint het te werken en ziet u al een kleine vermindering van de rimpels. Na 14 dagen is het effect maximaal en kom je bij ons terug voor controle.
9Waarvoor wordt Botuline Toxine gebruikt?
Botuline Toxine wordt gebruikt voor:- Het verminderen van de fronsrimpel en voorhoofdrimpels - Het verzachten van kraaienpootjes - Het stoppen/verminderen van overmatig zweten - Het verhelpen/verminderen van migraine
10Krijg ik geen uitdrukkingsloos gezicht?
Door een behandeling met Botox® krijg je in principe geen uitdrukkingsloos gezicht. Als er te veel Botuline Toxine wordt gebruikt op verkeerde plekken dan kan het er zeker uitdrukkingsloos uitzien. Botox® vermindert de rimpels in je gezicht waardoor je er zachter en frisser uitziet. Soms zien mensen het verschil niet meer tussen een natuurlijk mooi gezicht en een glad rimpelloos gezicht, wat de wens geeft tot steeds meer Botox®. Het is aan ons om te waken over natuurlijke schoonheid en een goede uitleg te geven over de nadelen van een glad, rimpelloos en uitdrukkingsloos gezicht. Wij zijn hier heel resoluut in. Wij staan voor Natuurlijk mooi zijn!
11Zijn Fillers en Botuline Toxine hetzelfde?
Nee. Botuline Toxine is een spierontspanner. Het zorgt ervoor dat de spieren minder bewegen. Fillers daarentegen vullen het verloren volume in het gezicht weer aan, waardoor de gezichtscontouren worden hersteld. Voorbeeld van een fillers is bijvoorbeeld hyaluronzuur zoals Juvederm.
12Waarom is het nodig om een intake gesprek te hebben voordat je een behandeling krijgt en waarom?
Voorafgaand aan een behandeling krijg je altijd eerst een consult. Hierin worden op basis van je wensen en gezichtskenmerken de verschillende behandelmethodes besproken. We kijken samen naar de behandelmogelijkheden. Wij vragen naar jou medische achtergrond, eerdere behandelingen en eventueel medicijngebruik. Zo kunnen we risico's uitsluiten en zorgen we dat je op een veilige manier geholpen wordt.
13Ben ik niet te jong voor een behandeling?
Er hangt geen leeftijd vast aan een behandeling. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden. Beginnende rimpels kunnen goed met Botuline Toxine behandeld worden. Een kleine beginnende rimpel is na de behandeling vaak helemaal weg. Als de rimpel al een stuk dieper is dan moeten wij soms een combinatie maken met een filler om de rimpel helemaal weg te krijgen.
14Wat is een wenkbrauwlift?
Door Botox® aan het uiteinde van de beide wenkbrauwen te plaatsen, ontspannen de spieren die de wenkbrauw omlaag trekken. Hierdoor krijg je een subtiele lift van de zijkant van de wenkbrauw (1-2mm). Ook de fronsspier trekt de wenkbrauw een beetje omlaag. Wil je ook een wenkbrauwlift aan de binnenzijde, dan kiezen wij ervoor om ook wat Botox® in de fronsspier te plaatsen waardoor de wenkbrauw ook daar een beetje omhoog gaat (1-2mm).
15Wat is een zone Botox en wat kost dit?
Voorbeelden van één zone zijn; beide kraaienpoot rimpeltjes, de fronsrimpels of de rimpels van het voorhoofd. In de prijslijst kunt u de prijzen hiervan zien.
16Wanneer mag ik weer sporten na een behandeling?
Om te voorkomen dat de botuline toxine zich verspreidt, moet je druk op het behandelde gebied voorkomen en adviseren wij om 24 uur niet te sporten.
17Wat kost een Botox® behandeling?
De prijs van Botox hangt af van het aantal zones dat u nodig heeft. Botox kost bij ons vanaf 75 euro maar de meeste mensen gebruiken minstens een zone. De hoeveelheid die wij gebruiken verschilt van 1 tot 3 zones. De prijs voor 1 zone is €150; 2 zones is €250; 3 zones is €350
18Botuline Toxine is toch vergif? Dat kan toch nooit goed voor je zijn?
In hele hoge concentraties is Botox® (botuline toxine) giftig. Dit is bij veel medicamenten het geval. Andere stoffen die we dagelijks gebruiken die ook giftig zijn in hoge concentraties zijn b.v. aspirine, paracetamol en Ibuprofen. Botuline Toxine is absoluut geen vergif in de lage concentratie die wij voor de behandelingen gebruiken. Botuline Toxine werkt lokaal, is veilig en heeft geen effect op de rest van het lichaam.
19Is het resultaat blijvend?
Nee, wij gebruiken alleen tijdelijke middelen.
20Garantie?
Wij geven garantie op het resultaat dat u redelijkerwijs kunt verwachten.
21Welke fillers gebruikt Hofmans Cosmetics?
Bij Hofmans Cosmetics gebruiken we tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur van het merkt Juvéderm , een 100% biologisch afbreekbaar polymelkzuur, wat de vorming van collageen stimuleert.Wij gebruiken alleen fillers die zichzelf hebben bewezen, waarvan studies hebben aangetoond dat deze werkzaam en veilig zijn, waar wereldwijd al meer dan 20 miljoen behandelingen mee zijn uitgevoerd en die een lang aanhoudend resultaat hebben.
22Voor welke rimpels worden fillers gebruikt?
Wij gebruiken fillers o.a. om lijnen en rimpels in het gezicht te verzachten, lijntjes rond de mond te verminderen, vollere lippen te creëren, voor het opvullen van jukbeenderen en om gezichtscontouren opnieuw vorm te geven.
23Waarom zijn permanente fillers verboden?
Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Dit geeft verhoogde kans op complicaties zoals infecties, harde bobbels en kapselvorming rond de geïnjecteerde filler, complicaties die zelfs jaren later kunnen optreden. Als de huid verder veroudert, of b.v. na flinke gewicht schommelingen kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid.Met tijdelijke hyaluronzuur fillers komen dergelijke complicaties bijna niet voor. Mocht dit wel het geval zijn kan de tijdelijke filler ook nog eenvoudig worden opgelost.
24Hoe kan ik me voorbereiden op een filler behandeling?
Zorg ervoor dat u 15 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek. Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen (Emla).Om zwelling te voorkomen kunt u op de dag zelf een Ibuprofen innemen.Om blauwe plekken te voorkomen: - Drink 48 uur voor de behandeling geen alcohol. - Stop 5 dagen voor de behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie. - Gebruik geen bloedverdunnende medicatie als Aspirine, Naproxen of Ibuprofen. Indien nodig gebruik Paracetamol.
25Hoe gaat een filler behandeling in zijn werk?
Voorafgaand aan de behandeling wordt alles rustig met u besproken. Tijdens de behandeling wordt met behulp van kleine injecties de filler in of onder de huid aangebracht. De duur van de behandeling is afhankelijk van de behandeling. Zorg ervoor dat u minstens 15 minuten voor de behandeling bij ons aanwezig bent. Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen.
26Wat zijn de kosten van een filler behandeling?
De prijs van een filler behandeling is afhankelijk van de behandeling en uw persoonlijke wensen en gezichtskenmerken.Een overzicht van de prijzen zijn te vinden in onze prijslijst.
27Is een behandeling met fillers pijnlijk?
Een filler behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. In het begin kun je een klein prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.
28Krijg ik verdoving?
Voor de behandeling met fillers is verdoving niet noodzakelijk. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft. Voor de behandeling van de lippen kan indien gewenst voorafgaand aan de behandeling verdovende crème worden aangebracht.
29Wanneer is het resultaat van een filler behandeling zichtbaar?
Na de behandeling zie je direct resultaat maar kan de huid nog wat rood en gezwollen zijn. Het resultaat is na 1-3 dagen al goed zichtbaar. Na twee weken evalueren we samen het resultaat op de controle afspraak.
30Wat gebeurt er als ik een allergische reactie heb op de filler?
Een allergische reactie op fillers kan zich uiten in een rode, gezwollen plek die mogelijk wat pijnlijk aanvoelt. In hele milde mate is dit een paar dagen na de behandeling een normale reactie op een filler. Wordt het echter erger en heeft u het gevoel dat het niet ‘normaal’ is, bel ons dan. Een hyaluronzuur filler kunnen wij oplossen met hyaluronidase. Dit verwijdert de filler direct en de symptomen zullen dan in een paar dagen verdwijnen.
31Wat zijn de risico's van een filler behandeling? Is een filler behandeling veilig?
Bij Hofmans Cosmetics werken wij met hyaluronzuur fillers. Dit zijn fillers die bestaan uit een stofje wat van nature in het lichaam voorkomt en hiermee de kans op bijwerkingen enorm verkleint. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. In alle gevallen is de filler oplosbaar. De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, de kans op een blauwe plek en gevoeligheid. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.
32Ben ik toonbaar na een filler behandeling?
Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is die enkele dagen zichtbaar blijft maar dit heeft geen nadelig effect op het resultaat. Dit is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen de bijwerkingen zoveel mogelijk worden beperkt.
33Hoe lang blijft het resultaat van een filler behandeling?
Een filler behandeling is een duurzame behandeling. Afhankelijk van de filler die wordt gebruikt voor de behandeling blijft het resultaat ongeveer een jaar zichtbaar. Daarna neemt het resultaat langzaam af.Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. Na een jaar is de filler nog niet weg, maar om het resultaat te behouden heeft u een touch-up behandeling nodig.
34Als ik niet tevreden ben, wat dan?
Wij geven garantie voor het resultaat. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn met het resultaat en wil je de behandeling ongedaan maken, dan kunnen wij probleemloos en zonder restverschijnselen het hyaluronzuur oplossen met hyaluronidase.
35Wat moet ik na een behandeling doen?
De eerste 2 tot 4 uur na de behandeling wordt u verzocht: - Geen make-up aan te brengen en contact met de geïnjecteerde huid te vermijden. - Geen intensieve druk uit te oefenen op het behandelde gebied of te gaan sporten.De eerste 2 weken na de behandeling wordt je verzocht: - Direct zonlicht te vermijden en dagelijk een sunblock te gebruiken. - Geen peelings, laser, microdermabrasie of andere gezichtsverzorgende behandelingen bij een schoonheidsspecialist te ondergaan.Een mogelijke blauwe plek heeft geen nadelig effect op het uiteindelijke resultaat. Je kan, indien nodig, de injectieplaats camoufleren met foundation.
36Kan in me tijdens mijn zwangerschap met fillers laten behandelen?
Wij voeren geen behandelingen uit wanneer je (mogelijk) zwanger bent of wanneer je nog borstvoeding geeft. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.
37Mag ik na een filler behandeling onder de zonnebank of naar de sauna?
Na een filler behandeling wordt het afgeraden om gedurende een week na de behandeling onder de zonnebank of naar de sauna te gaan. Na een week is dit geen probleem.
38Mag ik naar de schoonheidsspecialiste voor een massage?
De eerste paar weken na de behandeling worden alle soorten gezichtsmassages afgeraden. Hierna is een ontspannende gezichtsmassage prima, een bindweefsel massage is niet verstandig. Mocht je toch graag een massage willen, dan raden we aan om de schoonheidsspecialist(e) te vertellen wat voor behandeling u heeft gehad, zodat hij/zij daar rekening mee kan houden.
39Welke filler wordt er voor de lippen gebruikt?
Voor het opvullen van lippen gebruiken wij hyaluronzuur (Juvederm), omdat dit het beste en veiligste resultaat oplevert. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid.
40Mag ik na een behandeling met fillers sporten?
Je kan in principe na een behandeling met fillers direct sporten. Wij raden het echter niet aan.
41Wat kost een lipvergroting?
De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid volume we nodig hebben om de lippen te vergroten.
42Zijn er gevolgen van een lipvergroting op lange termijn?
Er zijn geen nadelige gevolgen van een lipvergroting met Restylane of Juvederm op lange termijn. Hyaluronzuur geeft geen reacties en lost geleidelijk helemaal op.
43Kan mijn partner de filler in mijn lippen voelen met zoenen?
Nee, als de lipvergroting natuurlijk wordt gedaan, zal je partner het niet merken met kussen. Als er teveel volume wordt gebruikt, worden de lippen meer gespannen en kan je partner het wel voelen.
44Hoe weet je hoeveel volume er nodig is voor een lipvergroting?
Mooie lippen zijn lippen die goed je gezicht 'passen'. Als lippen te klein zijn voor het gezicht mag je ze vergroten tot het volume dat bij het gezicht past, NIET GROTER!

U ZIET ER FRIS EN UITGERUST UIT
MET EEN NATUURLIJKE LOOK!

 
Ja, ik wil een afspraak maken!