OVERMATIG ZWETEN

MEDISCHE BOTOX
BEHANDELING
TEGEN OVERMATIG
ZWETEN

Overmatig transpireren, ook wel hyperhidrosis genoemd, komt veel voor. Bij verreweg de meeste mensen die een overmatige zweetproductie hebben, is er echter geen sprake van een echte afwijking. Toch kan de zweetproductie zo fors zijn, dat het belemmerend werkt in het dagelijkse sociale verkeer of dat bepaalde activiteiten moeilijk worden. Dan biedt een behandeling met botuline toxine (Botox) uitkomst.

Om de precieze locatie te kunnen vaststellen wordt er soms een zweettest gedaan. Aan de hand van deze test worden de Botox-injecties geplaatst. De injecties worden gegeven op de plek waar het overmatig transpireren als bezwaarlijk wordt ervaren. Meestal is dat onder de oksel, maar soms worden ook voetzolen en handpalmen behandeld. De prikjes onder de oksels zijn voelbaar maar goed te verdragen. Botuline (Botox) blokkeert op zenuwniveau de zweetklieren die direct op de huid eindigen en verantwoordelijk zijn voor de meeste zweetproductie. U merkt al resultaat na 1 tot 2 dagen.

NA 2 WEKEN
MAXIMAAL
EFFECT

Na 2 weken is het effect maximaal en is het zweten vrijwel gestopt. De huid is op de injectieplaats continu droog.

Er wordt nog wel zweet geproduceerd in de niet-behandelde huidgebieden: dit is meer dan voldoende voor het lichaam om zichzelf op temperatuur te houden. Een Botox behandeling is een prima uitkomst voor overmatig transpireren.

HET
RESULTAAT
VAN UW
BEHANDELING

Het resultaat houdt gemiddeld tussen de 4 en 9 maanden aan.

Als de blokkade van de zweetklieren weer verdwijnt, gaat u geleidelijk aan weer meer transpireren. De meeste ervaringsdeskundigen verklaren echter dat het overmatig transpireren nooit meer zo hevig wordt als het geweest is, en dat de duur en de mate van droogheid toeneemt met het aantal behandelingen. Veel mensen komen uit met 1 behandeling per 12 maanden.De behandelingsresultaten zijn spectaculair te noemen door de snelheid van de werking en mate van droogheid. De tevredenheid over deze Botox behandeling is dan ook zeer hoog.

 
Ja, ik wil een afspraak maken!